От Плевен започна кампанията на фондация „МОСТ” за ползата от ваксините

430

         С кръгла маса в Плевен беше даден старт на кампанията на фондация „МОСТ” с тема  „Ваксинопрофилактиката: отговорност, проблеми, решения”. Градът ни е избран за първи в качеството му на носител две поредни години на отличието „Инвестиции в здраве” на медийния портал Кмета.бг. Фондацията се председателства от известната журналистка Юлия Пискулийска, а нейно лице вече 16 години е обичаната актриса Татяна Лолова. Каузата на „МОСТ” е да търси заедно със специалисти, журналисти, представители на гражданското общество добри решения в областта на здравеопазването и социалната политика.

         Свои презентации по темата представиха д-р Надежда Владимирова от Националния център по заразни и паразитни заболявания и плевенският неонатолог доц. Виктория Атанасова. Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански. В морален план сме длъжни да подкрепяме всяка инициатива, свързана с по-добрата информираност на гражданите за здравето. По-добре е да инвестираш в профилактика, отколкото в лекарства, каза кметът в своето приветствие.

         Кръглата маса се проведе в навечерието на Европейската имунизационна седмица /24 - 30 април/, която ще се проведе под наслов „Ваксините работят”.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевенчани преписват „История славянобългарска”

петък, 20 октомври 2017
27

От Леони научиха за предимствата…

четвъртък, 19 октомври 2017
278

Планът за приходи от местни…

четвъртък, 19 октомври 2017
72

Дневният ред на предстоящата сесия…

четвъртък, 19 октомври 2017
182