От Плевен започна кампанията на фондация „МОСТ” за ползата от ваксините

538

         С кръгла маса в Плевен беше даден старт на кампанията на фондация „МОСТ” с тема  „Ваксинопрофилактиката: отговорност, проблеми, решения”. Градът ни е избран за първи в качеството му на носител две поредни години на отличието „Инвестиции в здраве” на медийния портал Кмета.бг. Фондацията се председателства от известната журналистка Юлия Пискулийска, а нейно лице вече 16 години е обичаната актриса Татяна Лолова. Каузата на „МОСТ” е да търси заедно със специалисти, журналисти, представители на гражданското общество добри решения в областта на здравеопазването и социалната политика.

         Свои презентации по темата представиха д-р Надежда Владимирова от Националния център по заразни и паразитни заболявания и плевенският неонатолог доц. Виктория Атанасова. Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански. В морален план сме длъжни да подкрепяме всяка инициатива, свързана с по-добрата информираност на гражданите за здравето. По-добре е да инвестираш в профилактика, отколкото в лекарства, каза кметът в своето приветствие.

         Кръглата маса се проведе в навечерието на Европейската имунизационна седмица /24 - 30 април/, която ще се проведе под наслов „Ваксините работят”.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Продукция на Община Плевен получи…

петък, 20 април 2018
138

Новият генерален консул на Руската…

четвъртък, 19 април 2018
138

Кметът Спартански кани на среща…

четвъртък, 19 април 2018
144

Местни данъци и такси могат…

вторник, 17 април 2018
217