От 29 юли се ограничава движението по част от ул. „Дойран“ заради планирано отрязване на тополи

189

От 29 юли се ограничава движението по част от ул. „Дойран“ заради планирано отрязване на тополи

Временно да се ограничи движението на МПС от 29.07.2024 г. до 02.08.2024 г. включително от 07.30 ч. до 14.00 ч. по платното на ул. „Дойран” от НАП – Плевен, в посока кръговото кръстовище, гласи Заповед на кмета на Община Плевен №РД-10-1184/25.07.2024 г. Причината е планираното премахване на тополи в района.

За същия период и в същите часове се ограничава престоят и паркирането на МПС в забранения за движение на МПС участък, регламентира още Заповедта. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН и МВР.

Във връзка с дейностите по планираното отрязване на тополи по участъка от ул. „Дойран“ се променят и маршрутите на линии №19 и №20 от градския транспорт. В посока Индустриална зона електробусите с №19 ще се движат, както следва: Втора клинична база - ШЗО - Панорама „Плевенска епопея“ -  Македонска чешма - „Лайф“, след което ще завиват по ул. „Самуил“ до Софийското колело, откъдето ще се включват в обичайния си маршрут. По обратния път няма промяна в маршрута на линия № 19. Електробусите с №20 ще тръгват, както досега, от Моста при началото на „Кайлъка“ и ще се движат по линията на тролеи № 7 и № 33 до спирка Пазара, откъдето ще се включат в редовния си маршрут към Индустриална зона. Обратният път на линия № 20 също остава без промяна.

На мястото на отрязаните тополи ще бъде засадена нова зелена растителност, подходяща за градски условия, информират от отдел „Екология“ при Община Плевен.  

 

Свалете в PDF