Община Плевен вече е с приет Бюджет`2020

2872

Община Плевен вече е с приет Бюджет`2020

 

         След трето гледане на предложението за Бюджет`2020 на Община Плевен днес то беше прието с подкрепата на 36 съветници, нито един против и 4 въздържали се.

         На нарочна сесия на местния парламент на 13 февруари проектът за Бюджет`2020 не беше приет без изтъкване на конкретни мотиви. „За” основния финансов документ гласуваха 13, „против” нямаше, с „въздържал се” гласуваха 26 съветници.

         Последва ново внасяне и разглеждане на проекта на 28 февруари. Бюджетът този път беше приет, но със съществени промени, които кметът Георг Спартански определи със съответните аргументи като незаконосъобразни и нецелесъобразни и наложи вето на решението.

         Междувременно Върховният административен съд се произнесе окончателно относно жалба за избора на Общинския съвет, с което той стана нелегитимен от 19 февруари, както и приетите му решения след тази дата. На 16 март местният парламент със съответните промени в състава след решението на ВАС положи клетва.

         Така се стигна до днешното заседание, на което проектът за Бюджет`2020 беше приет във вида, предложен от кмета Георг Спартански, с малки изменения в част от текстовете.

Свалете в PDF