Община Плевен ще предостави 10 000 лева за закупуване на оборудване на Кабинета за извличане на кръвна плазма

1883

Община Плевен ще предостави 10 000 лева за закупуване на оборудване на Кабинета за извличане на кръвна плазма

       Община Плевен да предостави трансфер на Районния център по трансфузионна хематология в града в размер на 10 000 лв. за закупуване на апаратура за оборудване на Кабинета за извличане на кръвна плазма. Средствата са за сметка на разходите местни дейности в частта „Резерв" на общинския бюджет, решиха общинските съветници.

       Трансферът се предоставя след постъпило в Община Плевен писмо от президента на Ротари клуб Плевен Центрум Николай Савов, с което информира за започнала дарителска кампания за закупуване на апаратура за Кабинет в Центъра по трансфузионна хематология в Плевен за извличане на кръвна плазма. За да получи Кабинетът сертификат от Изпълнителната агенция по лекарствата и да започне работа, са необходими още: донорски стол, фризер, сетове, консумативи, хематологичен анализатор, апарат за разделяне на дарена кръв, електронна везна за етикиране на готовите сетове.

       До 30.11.2020 год. по сметките за дарение са постъпили над 55 000 лв., се посочва още в писмото, необходимата сума за цялото оборудване е приблизително 68 000 лв. Част от общинските съветници декларираха, че ще се включат в набирането на нужната сума с лични средства.

Свалете в PDF