Община Плевен ще получи 15 млн. лева за 14 нови електробуса

2252

Община Плевен ще получи 15 млн. лева за 14 нови електробуса

        Община Плевен ще получи 15 млн. лева, кандидатствайки по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух” по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух” на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, стана ясно от писмо на Управляващия орган на ОПОС.

        Община Плевен е определена като бенефициент по програмата, като според първоначалните разчети можеше да кандидатства с проект за доставката на 10 нови електробуса на стойност 7 600 000 лв. В мотивирано писмо кметът Георг Спартански обоснова необходимостта от по-голям брой екологични транспортни средства. Мотивите бяха уважени от УО на ОПОС и сумата е завишена на 15 млн. лева. Проектните намерения на Община Плевен са с тях да бъдат осигурени 14 електробуса, зарядни станции и обслужваща техника. Крайният срок за разработване и депозиране на проекта е 31 август. Очаква се до края на годината проектът да бъде одобрен. С неговото изпълнение Плевен ще има 100 % екологичен градски транспорт.

       С новите електробуси ще се обслужват линии предимно в Индустриалната зона на Плевен, за които няма кандидати при обявените търгове, както и ще бъдат подобрени връзките между отделните квартали на града. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
88

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
125

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
186

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
174