Община Плевен се включва за поредна година в инициативата Световен ден на ходенето

738

Община Плевен се включва за поредна година в инициативата Световен ден на ходенето

       Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 3 октомври 2021 г. (неделя) от 9.00 до 11.00 часа. Всички желаещи могат да тръгнат по избран от тях пешеходен маршрут и в района на Моста в парк "Кайлъка" да получат талон за участие в томбола. Възможните маршрути са: Моста - Бригадирска поляна, Моста - крепостта „Сторгозия“ - Бригадирска поляна, Моста - крепостта „Сторгозия” - Попската скала - Тотлебенов вал - Бригадирска поляна. От 10.30 до 11.30 часа в района на Бригадирската поляна участниците могат да пуснат едната част от талона в урна. Томболата ще се изтегли на 4 октомври от 11.00 часа пред Туристическия информационен център в Градската градина в присъствието на журналисти, като номерата на печелившите талони ще бъдат оповестени и на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“. Получаването на наградите ще става пред Туристическия информационен център в срок до 9 октомври, събота, включително, срещу втората част от талона.

        Националната проява Световен ден на ходенето се организира за 29-и пореден път от Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов.

       Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

       Присъединете се към инициативата на Българската федерация „Спорт за всички“ - Световен ден на ходенето`2021 и предайте щафетата като послание за насърчаване на повече хора към системни спортни занимания, здравословен начин на живот и популяризиране на спорта за всички.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци в Плевен на 27 октомври

Мобилен пункт ще приема опасни…

сряда, 20 октомври 2021
205

„Зелен сертификат“ се въвежда от 21 октомври за дейности на закрито

„Зелен сертификат“ се въвежда от…

сряда, 20 октомври 2021
175

Мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Мобилен екип ще събира излязло…

петък, 15 октомври 2021
1013

Специални контейнери за сгур и пепел от печки ще се поставят в Плевен

Специални контейнери за сгур и…

петък, 15 октомври 2021
439