Община Плевен се включва в Световния ден на ходенето 4 октомври

1517

Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 04.10.2020г., от 10.30 часа в началото на парк „Кайлъка“. Всички желаещи могат да се включат в пешеходен поход от Моста до Бригадирската поляна и обратно или в открити тренировки в района на старт/финала заедно със състезатели на плевенски спортни клубове. На лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни тениски. Световният ден на ходенето е включен в Спортния календар на Община Плевен за 2020 г.

Проявата ще се проведе в цялата страна за 28-и пореден път. Тя се организира от Българската федерация „Спорт за всички“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” ТАФИСА.

Със Световния ден на ходенето се популяризират системните занимания с физическа активност и спорт, тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Българската федерация „Спорт за всички” и Община Плевен  – Световен ден на ходенето, спортувайте, забавлявайте се, почувствайте удоволствието от спорта. Направете снимки и клипове и ги споделете на Facebook страницата на  Българска федерация „Спорт за всички” – БФСВ, или ги изпратете на имейл  basv93@abv.bg. Желателно е във видеата или в текста към снимките да присъстват слоганите „Обичам да спортувам“ или „Аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“. Всички изпратени материали ще бъдат събрани в общ видеоклип, показващ участниците в Световния ден на ходенето от цяла България.

Нека Плевен покаже висока спортна активност в Световния ден на ходенето!

Свалете в PDF