Община Плевен съдейства с техника за изграждане на първото състезателно БМХ трасе

225

Община Плевен съдейства с техника за изграждане на първото състезателно БМХ трасе

Община Плевен съдейства с осигуряване на необходимата техника за изграждането на първото състезателно БМХ трасе в България, което е в Плевен. Машини на „Инжстрой“ ЕООД - багер, фадрома, трамбовки и валяци, ще помогнат за това насипаната на мястото необходима земна маса да бъде оформена като специфични препятствия по трасето - стартов хълм, виражи, скокове, ролетки и др. Инициативата за оказване на съдействие е на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и на председателя на Общинския съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански.

Предложението върху общински терен в Плевен да бъде изградено състезателно БМХ трасе получи одобрение от местния парламент на Плевен през октомври 2019 г. Във връзка с изграждането на трасето съветниците гласуваха за имота да се учреди 10-годишно безвъзмездно право на ползване за сдружение „Туристическо дружество Кайлъшка долина – Плевен“. Бъдещото трасе ще е изградено върху площ от 8 982 кв. м на ул. „Марибор“ № 1.

От Управителния съвет на Колоездачен клуб „Кайлъка Райдърс Плевен“ са изчислили, че около 15 000 лв. ще стигнат за изграждане на трасето в най-основни линии, така че да става за каране, но само в сухо време. Целта е непосредствено след като се то направи, да се организира и първи национален шампионат с помощта на Българска федерация по колоездене. От клуба допълват, че изграждането на такова трасе дава възможност за провеждане на най-различни първенства и състезания - от такива с международен ранг до междуградски и междуучилищни спортни прояви. Това ще е възможност и за регулярни тренировъчни занимания с деца от различни възрастови групи, които да подобрят основните си умения по колоездене и по този начин да ги прилагат в различни стилове, като спускане, 4х, Ендуро и XС.

*Снимките са от фейсбук страницата на Колоездачен клуб “Кайлъка Райдърс Плевен“

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Община Плевен съдейства с техника за изграждане на първото състезателно БМХ трасе

Община Плевен съдейства с техника…

петък, 23 август 2024
226

Временен режим на водата е въведен в плевенските села Ясен и Брестовец

Временен режим на водата е…

четвъртък, 22 август 2024
166

Отново лятно забавление за малчуганите в Плевен

Отново лятно забавление за малчуганите…

четвъртък, 22 август 2024
265

Готово е техническото задание за проектиране на основния ремонт на Летния театър в парк „Кайлъка“

Готово е техническото задание за…

четвъртък, 22 август 2024
334