Община Плевен с отличия в три категории в областен конкурс за коледна украса

556

Община Плевен с отличия в три категории в областен конкурс за коледна украса

       С награди в три категории беше отличена Община Плевен в завършилия първи областен конкурс за коледно-новогодишна украса. Идеята и организацията на конкурса са на фондация „Спирит Плевен”, под патронажа на областния управител г-жа Виолета Иеремиева. В инициативата се включиха десет от единадесетте общини в областта. 

       На тържествена церемония в Арт център Плевен от името на Община Плевен наградите получиха заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“, г-жа Елина Димитрова и началникът на отдел „Култура и туризъм“, г-жа Анелия Дечева. Отличията за Плевен са в категориите, както следва: Трета награда за цялостна естетизация на градската среда, специалната награда за естетически издържан новогодишен концерт и награда за коледна картичка на Общината, с която се поощрява детското творчество чрез институционализиране на детската рисунка.

       Раздадени бяха награди и в други категории – за коледен базар, коледен фестивал, електронна поздравителна картичка, креативна украса, ледена пързалка, читалищни инициативи и др., като всяка от общините участнички беше поощрена за положените усилия и проявената инициативност.

       Целта на първия областен конкурс за коледно-новогодишна украса бе да мотивира общинските администрации към създаване на ефектна художествено издържана украса, поставена в центъра на всяка община. Петчленно жури в състав: инж. Александър Йотков - зам. областен управител на Плевен, Николай Неделчев /Кокала/, председател на СБХ - Плевен, арх. Емил Дечев, председател на САБ - Плевен, Латинка Светозарова, кореспондент на БНР - Плевен, представител на фондация „Спирит Плевен”, посети всяка община в областта, за да оцени извършеното от съответните администрации, както и на всички съпътстващи коледно-новогодишни празнични събития.  

Свалете в PDF