Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

862

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

       За поредна година Община Плевен се включва в Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември 2021 г.). Отбелязването на Седмицата на мобилността и на Европейския ден без автомобили е част от Спортния календар на Община Плевен. Тази година, с оглед на епидемичната ситуация, инициативата ще се проведе в онлайн формат.

       На 20 и 21 септември Община Плевен отправя призив към организации, институции, училища, фирми и граждани за придвижване до и от работните места или училище без личен автомобил. Целта е да се стимулира ходенето пеша, ползването на обществен или алтернативен транспорт. Към инициативата ще се присъединят и служители на Община Плевен.

       Обявяваме конкурс за най-забавна снимка за любимия алтернативен начин за придвижване в Плевен през седмицата 16 – 22 септември 2021 г. Авторите на трите най-атрактивни снимки ще получат награди: ролери, скейтборд, каска.

       Кампания за повече физическа активност – всички, изминали поне 2021 крачки или 2021 метра с велосипед за един ден през Седмицата на мобилността и удостоверили това със снимка от смарт устройство, участват в томбола за награди, свързани с екологичното придвижване в града. Участниците, изминали най-много крачки и най-много метри за един ден, ще бъдат наградени с тротинетки. В инициативата може да се включи всеки, няма възрастови ограничения.

         Очакваме снимките за конкурса и томболата на ел. поща sport@pleven.bg или на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“ до 27 септември. С изпращането на снимков материал за участие в конкурсите всеки участник дава съгласието си снимката да бъде публикувана за целите на конкурса на сайта на Общината, в социалните мрежи и в медиите.

         Теглене на томболата и обявяването на наградите ще се състои на 29.09.2021 г. от 11.00 часа на живо на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“.

        

       Седмицата от 16 до 22 септември е обявена от Европейската комисия за Европейска седмица на мобилността с кулминация 22 септември – Европейски ден без автомобили за 20-а поредна година. Инициативата представя екологичните и здравословни начини на придвижване, включително пеша, с обществен транспорт и/или с алтернативни транспортни средства. Темата на европейската инициатива тази година е „Safe and Healthy with Sustainable Mobility“, което насочва към предизвикателствата, свързани с пандемията от коронавирус.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци в Плевен на 27 октомври

Мобилен пункт ще приема опасни…

сряда, 20 октомври 2021
209

„Зелен сертификат“ се въвежда от 21 октомври за дейности на закрито

„Зелен сертификат“ се въвежда от…

сряда, 20 октомври 2021
178

Мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Мобилен екип ще събира излязло…

петък, 15 октомври 2021
1014

Специални контейнери за сгур и пепел от печки ще се поставят в Плевен

Специални контейнери за сгур и…

петък, 15 октомври 2021
440