Община Плевен получи 228 000 бюлетини за предстоящите избори на 9 юни

305

Община Плевен получи 228 000 бюлетини за предстоящите избори на 9 юни

Общо 228 000 броя хартиени бюлетини за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за членове на Европейския парламент /по 114 000 броя за всеки един от двата вота/ пристигнаха тази сутрин малко след 08.00 часа за община Плевен. Те бяха приети от служителите на администрацията, ангажирани с подготовката на предстоящия вот.

Имащите право на глас на територията на община Плевен ще могат да гласуват с хартиени бюлетини и с машини в общо 167 избирателни секции. Две от тях са подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват на избирателите с трайни увреждания на територията на общината възможност да упражнят правото си на вот с подвижна избирателна урна на 9 юни. Секционни избирателни комисии ще има и на територията на Дома за стари хора в с. Бохот, в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, МБАЛ „Сърце и Мозък“ - Плевен и в Затвора Плевен.

На територията на общината бе проведено пробно демонстрационно машинно гласуване за предстоящите избори по предварително изготвен график, което приключи в понеделник /3 юни/.

На 9 юни плевенчани гласуват за осем депутати в родния парламент.

В изборния ден Община Плевен ще осигурява транспорт, оборудван за хора с увреждания - бус, заявки за използването на който се приемат всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. на тел.: 064 881 204 или в стая № 19 на етаж 1 в Административната сграда на Общината и от 08.00 ч. до 19.00 ч. в изборния ден.

Справки в избирателните списъци могат да се правят на обявените със заповед на кмета на Община Плевен места, както следва:

Свалете в PDF