Община Плевен отново ще се включи в кампанията за подкрепа на донорството и трансплантацията

898

Община Плевен отново ще се включи в кампанията за подкрепа на донорството и трансплантацията

       Предложение за организиране на изложба и осветяване на фасада на сграда с обществено значение в Плевен беше шеста точка в дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет - Плевен. В местната администрация е получено писмо от проф. д-р Росен Коларов - Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН), с което се отправя покана за партньорство между Плевен и Агенцията във връзка с предстояща информационна кампания с цел популяризиране в обществото на същността и значението на донорството и трансплантацията - част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“. В подкрепа на информационната кампания от 16 до 24 октомври ще се проведе съвместно организирана изложба „Да! За живот“, като Община Плевен безвъзмездно предоставя алеята между Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” към Централна поща за излагане на творбите на млади художници. През този период доброволци на Българския младежки Червен кръст и представители на ИАМН ще разпространяват донорски карти и информационни материали.

       На 14 октомври от 19.15 ч. до 20.15 ч. ще бъде осветена в зелено фасадата на сградата на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

       Към началото на м. август 2023 г. 850 български граждани се нуждаят от трансплантация и имат надеждата да водят нормален живот.

       Националната кампания стартира през 2019 г. с цел да се повиши осведомеността на обществото за значението и същността на органното донорство.  

Свалете в PDF