Община Плевен инициира анкета за качеството на закуските в училище

1017

Община Плевен инициира анкета за качеството на закуските в училище

Анкета за качеството на закуските за учениците от 1 до 4 клас е достъпна от 01.03.2024 г. на интернет страницата на Община Плевен: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem5Sl9LFviBLqnAbC3opnax0FTogjlh9KrmTn2g0mnGxeVdg/viewform

Анкетата е по инициатива на местната управа след поредица от сигнали от родители и учебни заведения в общината.

Въпросът за качеството на закуските, които получават малките ученици, макар и безплатно, в училищата, бе повдигнат преди време в публичното пространство. Проблемът стана причина и за обща родителска среща в ОУ „Св. Климент Охридски” в Плевен с участието на представители на училищното ръководство, родители на ученици от 1 до 4 клас, представители на отдел „Образование“ на Община Плевен и на Общинския съвет в лицето на общинския съветник Наталия Цанева. В срещата се включиха и експерти от Регионалната здравна инспекция, диетологът д-р Цветан Димитров, лично присъстваха и представители на фирми, които предлагат закуски и млечни продукти на децата.

„Идеята на тази среща, както и на настоящата анкета от Община Плевен, е да намерим най-добрия вариант за закуски на децата - здравословни и качествени, който вариант би бил одобрен и от родителите“, заяви заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

Анкетата ще бъде активна на страницата на Община Плевен до края на месец март, след което резултатите от нея ще бъдат обсъдени на последващи срещи с ръководствата на съответните училища с оглед намиране на най-добро решение за храненето на децата.

Свалете в PDF