Община Плевен има готовност временно да настанява хора без дом през зимата

877

       Община Плевен има готовност и създадена организация да настанява временно и безвъзмездно бездомни лица, за които е налице реална опасност за живота и здравето вследствие на лоши метеорологични условия и ниски температури през зимата. Настаняването е в три едностайни и едно двустайно помещения в хотел „Сторгозия“ с възможност за поставяне на допълнителни легла при нужда. На бездомните се осигурява и топла храна.

       Сигнали за лица в бедстващо положение се подават на единния телефон 112. След това те се предават на Общинския съвет по сигурност и на МВР, лицето се насочва за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ и ако няма заболявания, налагащи болнично лечение, се издава бележка за настаняване в хотел „Сторгозия“. След извършване на бърз тест за COVID-19 при отрицателен резултат лицето се настанява, а при положителен остава в 14-дневна карантина в едно от помещенията в хотела.

       Срокът, в който хората без дом могат да пребивават в центъра, е до един месец от датата на настаняване или до настаняване на нуждаещия се в подходяща социална услуга, но за не повече от три месеца. Настаняването на лица с агресивно поведение, увреждащи имуществото, злоупотребяващи с алкохол и психоактивни вещества се прекратява незабавно.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Преброяване`2021 ще се състои в периода 7 септември - 3 октомври

Преброяване`2021 ще се състои в…

сряда, 20 януари 2021
186

Започва данъчната кампания за 2021 година

Започва данъчната кампания за 2021…

понеделник, 18 януари 2021
598

Консултации за състав на СИК

Консултации за състав на СИК

четвъртък, 14 януари 2021
396

Търговците на мартеници могат да изтеглят онлайн заявление за издаване на разрешително

Търговците на мартеници могат да…

сряда, 13 януари 2021
272