Новоизбрани директори на детски градини встъпиха в длъжност

140

Новоизбраните директори на пет детски градини в община Плевен встъпиха в длъжност. Това са Ралица Денева – на ДГ „Щастливо детство“; Мариела Хитрова – на ДГ „Юнско въстание“; Анна Калеева - на ДГ „Ралица“; Анелия Григорова – на ДГ „Теменуга“, и Мариела Илиева - на ДГ „Щастливо детство“ в с. Мечка.

Всички те бяха класирани на първо място за съответните длъжности след проведен конкурс, обявен от Община Плевен. Конкурсът се проведе в два етапа: първи - писмен изпит - решаване на тест; втори етап – събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на детската градина за период от три години.

Основни изисквания към кандидатите за директори на детските градини бяха да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“, съответстваща на професионалното направление, съгласно Класификатора на областите на висшето образование и професионалните направления, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа , както и да имат  професионален опит – не по-малко от 5 (пет) години учителски стаж по смисъла на чл. 213,  ал. 2 от ЗПУО, чл. 33, ал. 1 от Наредба № 15 за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти и чл. 19, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж.

С досегашните директори на цитираните детски заведения бяха прекратени трудовите правоотношения поради придобиване на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Свалете в PDF