Ново пространство за умни и любознателни деца отвори врати в Плевен

118

Ново пространство за умни и любознателни деца отвори врати в Плевен

Нова пространство за развитие и забавление на умни и любознателни деца отвори врати в летните дни в Плевен. От името на местната власт успех на новата школа пожелаха председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и Петя Василева - заместник-председател на местния парламент. На откриването на Logiscool присъстваха деца, родители и приятели, отслужен бе водосвет за здраве и успех на начинанието.

„В свят, в който технологиите продължават да напредват с бързи темпове, е все по-важно да научим децата как да се ориентират в тази среда, да бъдат дигитално грамотни и да ползват технологиите по правилния начин. Пожелавам успех на екипа и вярвам, че Logiscool ще допринесе за развитието на Плевен като технологичен център“, обърна се към домакините доц. д-р Малкодански.

Като част от международната мрежа Logiscool, школата в Плевен ще предоставя висококачествено образование по програмиране на деца на възраст от 6 до 18 години с идеята, че всяко дете трябва да има възможност да стане създател, а не просто потребител на дигиталното пространство. „Този подход не само прави обучението по-забавно, но и помага на учениците да разберат практическото приложение на своите знания. Нашата учебна програма съдържа изцяло игровизирани, модулни и интелигентни уроци, които правят ученето забавно. Всички модули са разработени така, че да отговарят на различните възрастови групи, за да се намери перфектният път за всеки“, сподели Теменужка Христова, координатор на мрежата за Плевен. От следващата седмица в школата отварят врати лагери по програмиране на някои от най-интересните теми, като Minecraft, Roblox и дигитална илюстрация, съобщи г-жа Христова.

Свалете в PDF