Новият Посланик на Швейцария посети Плевен

2173

Новият Посланик на Швейцария посети Плевен

Новият Посланик на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер посети днес Плевен. Той беше придружаван от Бони Бонев - председател на Българо-швейцарската търговска камара, и своя заместник – Ролф Отт. В рамките на визитата те се срещнаха с кмета на Община Плевен Георг Спартански.

         Тема на разговорите бяха състоянието на община Плевен, приоритетите, целите и плановете на общинското ръководство, за които разказа кметът Георг Спартански. Той посочи и проблемите, влияещи на развитието на общината – липса на достатъчно работещи предприятия, довела до обезлюдяването на Северозападния регион, демографската криза, емиграцията, дисбаланса между Северна и Южна България, за преодоляването на който няма работеща стратегия, лоша инфраструктура, последиците от епидемията COVID-19 и икономическата криза. Обсъдени бяха и перспективите за община Плевен през новия програмен период, както и възможностите за сътрудничество между двете страни и потенциала за инвестиции.

         Цел на посещението на Н. Пр. Раймунд Фурер в Плевен е и запознаването с дейността на швейцарска компания, която успешно работи в града ни.

 

Свалете в PDF