Новият посланик на Република Корея беше на визита в Плевен

508

 

         Посланикът на Корея Н. Пр. г-н Шин Бунам посети днес Плевен. Преди срещата си с кмета Георг Спартански диполоматът посети Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Художествена галерия „Дарение Светлин Русев”.

         По време на разговорите със своя домакин г-н Шин сподели, че е изключително впечатлен от плевенските забележителности и вида на обновената централна градска пешеходна зона. От своя страна Георг Спартански изрази респект от дипломатическата кариера на своя гост и му пожела успешен мандат в страната ни. Той представи предстоящата реализация на едни от най-важните проекти на Община Плевен в областта на градската среда, транспорта, инфраструктурата на образователната база.

         Сред акцентите в презентацията на кмета беше медицината и здравеопазването като най-успешните и бързоразвиващи се сектори в Плевен. Несъмнено наш приоритет е икономиката, където нуждата от нови инвестиции и респективно нови работни места е остра, подчерта Георг Спартански, изразявайки надежда, че водените преговори с водещи компании в международен план ще завършат в полза на града ни.

         Георг Спартански връчи на  Н. Пр. г-н Шин Бунам почетния знак на Община Плевен.

Свалете в PDF