Новата детска градина „Приказен свят” ще бъде ремонтирана с общински средства

3357

Новата детска градина „Приказен свят” ще бъде ремонтирана с общински средства

   Два месеца след официалното й откриване на 17 септември 2015 г. плочките в най-новата ДГ „Приказен свят” започват да падат, година по-късно е първото от двете наводнения на детското заведение, а при всеки интензивен дъжд водата залива приземния етаж, фоайето и физкултурния салон. Въпреки усилията на Община Плевен, фирмата изпълнител „Хуфу” ЕООД е неоткриваема, съобщи на оперативното заседание на ръководството на Общината кметът Георг Спартански. Присъстваше и директорът на градината Илияна Иванова, която показа снимки на нанесените поражения. Мазилката пада, има пропаднали плочи, течовете са повсеместни и въпреки че строителната фирма е дала 20 години гаранция за работата си, сега щетите ще трябва да се отстраняват със средства от общинския бюджет, подчерта г-н Спартански.

   „Две питания съм отправял в Общински съвет – Плевен, към моя предшественик по повод тази градина и по повод факта, че строителството й се забави  с година и 9 месеца, че се изпълнява абсолютно некачествено и не по проекта, по който е спечелена поръчката. За съжаление, се оказах прав – фирмата изпълнител „Хуфу” ЕООД, известна с множество скандали в цялата страна, най-голям от които т. нар. Малко НДК в столицата. Така се усвояват 1 млн. лв. Сега търсим фирмата, но тя се е покрила дълбоко, не отговаря на настоятелните ни покани да дойде да си оправи нещата”, коментира кметът. Той беше категоричен, че Община Плевен ще вземе всички необходими мерки и ще поправи с пари от общинския бюджет щетите.

   „Това са безобразия, които не за първи път виждам, фирми, които си „оставят” ръцете. И не приемам постоянно някой се оплаква на мен от чужди недомислици. Не мен трябва да питат защо беше направена детска площадка на припек на покрива на общинските паркинги на пл. „Агадир” и защо тече вода долу в помещенията. Същото е положението и с наблюдателната кула в Буковлък, с ремонта на Регионалния исторически музей, с договорите на бившето управление на „Инжстрой”, „Паркстрой” и много други. А защо никой не пита къде отидоха 300 хил. лв., които държавата даде за ремонт на стадиона, а той прилича на гробница? Мен може да ме питат, ако утре Водната каскада дефектира – значи някой не си е свършил работата по мое време. От тук нататък, който каквото си е направил, ще си носи последиците. Тези безобразия ми идват в повече. След като платим парите за ремонта, ще претендираме тези суми и ще ги търсим чрез съда от изпълнителя”, обясни г-н Спартански.

Свалете в PDF