Новата детска градина „Приказен свят” ще бъде ремонтирана с общински средства

982

   Два месеца след официалното й откриване на 17 септември 2015 г. плочките в най-новата ДГ „Приказен свят” започват да падат, година по-късно е първото от двете наводнения на детското заведение, а при всеки интензивен дъжд водата залива приземния етаж, фоайето и физкултурния салон. Въпреки усилията на Община Плевен, фирмата изпълнител „Хуфу” ЕООД е неоткриваема, съобщи на оперативното заседание на ръководството на Общината кметът Георг Спартански. Присъстваше и директорът на градината Илияна Иванова, която показа снимки на нанесените поражения. Мазилката пада, има пропаднали плочи, течовете са повсеместни и въпреки че строителната фирма е дала 20 години гаранция за работата си, сега щетите ще трябва да се отстраняват със средства от общинския бюджет, подчерта г-н Спартански.

   „Две питания съм отправял в Общински съвет – Плевен, към моя предшественик по повод тази градина и по повод факта, че строителството й се забави  с година и 9 месеца, че се изпълнява абсолютно некачествено и не по проекта, по който е спечелена поръчката. За съжаление, се оказах прав – фирмата изпълнител „Хуфу” ЕООД, известна с множество скандали в цялата страна, най-голям от които т. нар. Малко НДК в столицата. Така се усвояват 1 млн. лв. Сега търсим фирмата, но тя се е покрила дълбоко, не отговаря на настоятелните ни покани да дойде да си оправи нещата”, коментира кметът. Той беше категоричен, че Община Плевен ще вземе всички необходими мерки и ще поправи с пари от общинския бюджет щетите.

   „Това са безобразия, които не за първи път виждам, фирми, които си „оставят” ръцете. И не приемам постоянно някой се оплаква на мен от чужди недомислици. Не мен трябва да питат защо беше направена детска площадка на припек на покрива на общинските паркинги на пл. „Агадир” и защо тече вода долу в помещенията. Същото е положението и с наблюдателната кула в Буковлък, с ремонта на Регионалния исторически музей, с договорите на бившето управление на „Инжстрой”, „Паркстрой” и много други. А защо никой не пита къде отидоха 300 хил. лв., които държавата даде за ремонт на стадиона, а той прилича на гробница? Мен може да ме питат, ако утре Водната каскада дефектира – значи някой не си е свършил работата по мое време. От тук нататък, който каквото си е направил, ще си носи последиците. Тези безобразия ми идват в повече. След като платим парите за ремонта, ще претендираме тези суми и ще ги търсим чрез съда от изпълнителя”, обясни г-н Спартански.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Посланикът на Куба се срещна…

петък, 23 февруари 2018
32

Пускат тролейбус по маршрута на…

петък, 23 февруари 2018
497

Община Плевен ще стане асоцииран…

четвъртък, 22 февруари 2018
105

Общинският съвет предостави имоти за…

четвъртък, 22 февруари 2018
182