Нова мащабна инвестиция за Плевен одобри Министерският съвет

1312

Нова мащабна инвестиция за Плевен одобри Министерският съвет

       Мащабна инвестиция за Плевен, вследствие на която ще бъдат разкрити нови 150 работни места, одобри Правителството в рамките на седмичното си редовно заседание. Одобреният меморандум за разбирателство е с „Глас Контрибюшън“ ЕАД във връзка с разширяването на Стъкларския завод „Рубин“ в града.

       „Нашата цел е в Плевен да бъде създаден климат, благоприятен както за успешното развитие на бизнеса, така и за привличането на нови инвеститори. В тази връзка съм изключително удовлетворен от новината, свързана с  разширяването на Стъкларския завод „Рубин“. Ръководството на фирмата си е поставило за цел да изгради устойчив бизнес, а това наистина означава прилагане на най-модерната технология. Ние, като Община, ще подкрепим всяко бизнес начинание, което създава по-добри условия за живот и доходи на плевенчани“, коментира кметът на Плевен д-р Валентин Христов.

       Съгласно проекта, в Стъкларския завод „Рубин“ в Плевен ще бъде изградена 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи с фокус върху иновативни продукти и процеси за повишаване на ресурсната ефективност и намаляване на въглеродните емисии. Реализацията на инвестицията, която е в размер на над 100 млн. лв., ще създаде повече от 150 нови работни места. Инвестиционната програма на фирмата, свързана с модернизиране на производството в партньорство с водещи компании в стъкларската индустрия, е в четири основни етапа. В началото на 2023 година стартира третият етап на стойност 110 млн. лв. и с него производственият капацитет ще се увеличава с още 300 тона дневно. Внедрената нова технология цели да намали вредните емисии на въглероден двуокис, което е приоритет и в световен мащаб.

Свалете в PDF