Нов общински съветник положи клетва в Общински съвет - Плевен

108

Нов общински съветник положи клетва в Общински съвет - Плевен

С полагане на клетва от нов общински съветник започна днешното редовно заседание на Общински съвет - Плевен. Да работи в името на града и плевенчани обеща Пепо Петков, избран за съветник в пореден мандат. Полагането на клетва бе удостоверено и с подписването на клетвен лист.

Със свое Решение № 261-МИ Плевен от 22.02.2024 г. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник Генадий Гешев от Местна коалиция (МК) „Българска нова демокрация“. Решението е в резултат на постъпил сигнал в деловодството на ОИК - Плевен от Пепо Петков, в който се казва, че има нарушение на чл. 30, ал. 4, т. 4 предл. последно от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Със същото решение за избран като общински съветник е обявен Пепо Петков. Последва обжалване, в резултат на което на 10 септември тази година ВАС потвърди окончателно решението на ОИК - Плевен.

В началото на днешното заседание съветниците запазиха минута мълчание в памет на починалата внезапно преди дни Ева Маринова – дългогодишен общински съветник и председател на групата на Коалиция „БСП за България“. „Плевен загуби един достоен и добър човек, който ще липсва на всички. Загубихме уважаван от всички нас колега и приятел“, каза председателят на ОбС - Плевен доц. д-р Иван Малкодански. На мястото на Ева Маринова в залата тази сутрин бяха оставени червени рози и чаша кафе. 

Септемврийската сесия на Общински съвет - Плевен, включва за дебат 25 предложения. По искане на вносителя от предварителния дневен ред бе изтеглена точка втора – предложение относно изменение на Наредба № 14 за търговската дейност на територията на общината. На нейно място съветниците гласуваха да бъде включено предложение за избор на експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2024 г. на търговските дружества с общинско участие.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Тази събота: „Фестивал на семейството“ в Плевен с Дара, Нина Николина, участници в „Гласът на България“, водещи – Иван и Андрей

Тази събота: „Фестивал на семейството“…

четвъртък, 26 септември 2024
173

Нов общински съветник положи клетва в Общински съвет - Плевен

Нов общински съветник положи клетва…

четвъртък, 26 септември 2024
109

Общински съвет - Плевен заседава на 26 септември, нов общински съветник полага клетва

Общински съвет - Плевен заседава…

сряда, 25 септември 2024
223

Битката при Страцин от 1944 г. пресъздават край плевенското село Брестовец

Битката при Страцин от 1944…

сряда, 25 септември 2024
161