Най-добрите практики в безопасността на пътя обсъдиха експерти от страната в Плевен

1735

Най-добрите практики в безопасността на пътя обсъдиха експерти от страната в Плевен

         Семинар за най-добри практики в пътната безопасност, организиран от Института за пътна безопасност и Община Плевен, се проведе днес в града ни под мотото „Сътрудничество чрез приятелство”. Сред участниците бяха кметът Георг Спартански, неговите заместници Милен Яков и Тодор Еленков, заместник областният управител Татяна Божинова, представители на Института за пътна безопасност, Съюза на урбанистите в България, на Обществения съвет по пътна безопасност, началникът на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР гл. инсп. Ивайло Иванов, експерти по пътна безопасност от общински администрации. Участниците в семинара бяха поздравени от ученици от НУ „Хр. Ботев”, където активно се работи по усвояване правилата на пътя.

         Много са компонентите, от които зависи пътната безопасност, каза в обръщението си кметът Георг Спартански. На първо място това е адекватното законодателство, следва го стриктният контрол от страна на органите на реда, не по-малко значима е и добрата инфраструктура, за която, за съжаление,  средства не достигат в повечето общини, посочи той. За постигане на успехи  в тази важна област са нужни общите усилия на всички имащи отношение институции, затова приветствам днешния форум с убеждението, че той ще даде резултати при преодоляване на проблемите на пътя, категоричен беше Георг Спартански.

         Сред дискутираните теми бяха „Планиране на безопасна градска среда – трансформация на улици и временни „меки” мерки”, „Задачи и цели на транспортно-комуникационните анализи”, „Прилагане на одити и инспекции – начин за подобряване на пътната безопасност”, „Анализ и решение на конкретни примери от пътната инфраструктура”.

Свалете в PDF