Над 150 са участниците в Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”

2277

Над 150 са участниците в Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”

     Над 150 фирми от 22 страни участват в ХVІІ Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”, което отвори врати днес. Гости на официалното откриване бяха евродепутатът Момчил Неков, областният управител Мирослав Петров, който е патрон на събитието, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански.

     Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната. Последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар представят водещи производители от Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Русия, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария, Пакистан. Продължаващото четири дни изложение отново ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия, Гърция, Македония, Кипър, Турция.

     По специална покана на кмета Георг Спартански при визитата му в Битоля в началото на м. ноември за първа година гостуват 50 пчелари от побратимения на Плевен македонски град.

      По традиция изложението има съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Франция, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша. В рамките на форума се провежда и Международен конкурс за детска рисунка, тематично свързан с пчеларството, меда, здравето, природата, екологията, в който се включват млади художници / от 3 до 16 г./ от детски заведения, училища, кръжоци, школи, арт - центрове от цялата страна.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
64

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
111

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
152

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
152