Кулинарен фестивал представя традиции и автентични ястия от Плевенския край

372

Кулинарен фестивал представя традиции и автентични ястия от Плевенския край

Кулинарни традиции и автентични ястия за Плевен и за цялата Плевенска област ще бъдат представени днес на централния площад „Възраждане“. В неделния ден врати отваря Кулинарен фестивал, който е част от програмата за празника на Плевен – 15 май.

Организатори на кулинарната среща под наслов "Вкусни плевенски гозби" са гражданска инициатива "Кулинарните фестивали на България" и Местна инициативна група "Долна Митрополия – Долни Дъбник", с подкрепата на Община Плевен.

Във фестивала участват майстори на вкусни ястия от над седем населени места в област Плевен. Своите кулинарни традиции ще представят от никополското село Асеново, от село Байкал, община Долна Митрополия, село Брест, община Гулянци, село  Крушовене, община Долна Митрополия, село Сухаче, община Червен бряг, село Ясен, община Плевен, Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Плевен.

Гостите на фестивала ще имат възможност да опитат пресол от риба, качамак, агнешка чорба и яйца с лук по Ясенски, паприкаш с пушено месо и галушки, тестени пържени "Райдуше" или "Трески" и много др. 

Кулинарният фестивал започва в 11:00 часа.

Свалете в PDF