Математическата гимназия чества 55 години от създаването си

2913

Математическата гимназия чества 55 години от създаването си

         С тържествено събрание в залата на ДКТ „Ив. Радоев” плевенската Математическа гимназия „Гео Милев” чества днес 55-годишнината от своето създаване. Гости на събитието бяха заместник-министърът на финансите Милена Петрова, която е  възпитаник на училището, кметът Георг Спартански, политикът Румен Петков, също ученик на гимназията, Албена Тотева - началник но РУО - Плевен, директори на плевенски учебни заведения и културни институти, представители на сдруженията на бивши преподаватели и ученици.

         Директорът на Математическата гимназия Ирена Борисова припомни в своето приветствие историята на училището, като подчерта, че образование тук са получили над 10 000 ученици, повечето от които имат успешна професионална реализация в страната и чужбина, а успехите от национални и международни състезания са достатъчно красноречиви за качеството на обучение.

         Математическата гимназия е не само една от емблемите на града ни, а и сред 10-те водещи училища в страната, което несъмнено е повод за гордост за всички нас, каза в обръщението си кметът Георг Спартански. За мен е чест и удоволствие да отличавам възпитаници на училището за победите им в престижни олимпиади, допълни той, пожелавайки още по-големи успехи на преподаватели и възпитаници. По повод юбилея Георг Спартански връчи на директора Ирена Борисова почетен плакет на Община Плевен.

         Събитието продължи с празничен концерт на ученици на гимназията, балетната школа при читалище „Съгласие” и ансамбъл „Нашенчета” при Центъра за работа с деца.

Свалете в PDF