Летище Долна Митрополия чества 75 години от създаването си

2687

Летище Долна Митрополия чества 75 години от създаването си

   Кметът на Община Плевен Георг Спартански беше гост на честването по повод 75-ата годишнина от създаването на Летище Долна Митрополия. „Благодаря ви, че в продължение на 75 години давате повод за гордост на всички плевенчани и затова, че с чест и достойнство отстоявате военната служба и браните небето над България. Нека броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията!”. С тези думи се обърна в приветствието си Георг Спартански към военнослужещите и многобройната публика на открития летателен ден.

   Слова произнесоха полковник Петър Банков - командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” и командирът на ВВС - генерал-майор Цанко Стойков. Прочетен беше и поздравителен адрес от името на президента на Република България Румен Радев. Програмата  продължи с демонстрационни полети на летците инструктори от състава на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” и техните обучаеми.

   Полетите бяха изпълнени със самолети L-39 ZA и Пилатус РС-9М.

   Гостите на празника имаха възможност да разгледат стрелково оръжие и музейна експозиция с архивни снимки и документи, различните видове самолети и специална самолетообслужваща техника.

Свалете в PDF