Комбинирано детско съоръжение за деца с увреждания монтираха в Градската градина на Плевен

687

       Комбинирано детско съоръжение люлка-везна за деца със специални нужди беше монтирано днес в Градската градина в Плевен на фитнес площадката срещу Арт центъра. Съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички. Г-жа Йончева, която е майка на две деца без увреждания, обясни, че проектът й е изцяло личен и е провокиран от неприятна случка – на детска площадка момче се опитва да убеди дъщеря й да не играе с дете в инвалидна количка. „Децата с увреждания все още са невидими за голяма част от хората у нас. Целта ми беше чрез това съоръжение да помогна на децата в колички да се приобщят, а на останалите – да свикнат с „различните” деца и да не ги игнорират. Всички са еднакви и на детската площадка трябва да има място и забавления за всички”, каза младата жена.

       Везната-люлка е с уникална конструкция, тя е изработена от фирмата на пловдивчанина Георги Пейков от изцяло сертифицирани материали. Първата такава люлка е монтирана в края на 2019 год. в София, втората – днес в Плевен. Във Враца трето съоръжение очаква да се намери подходящо място за поставянето му, а други 3 люлки, предназначени за столицата, се съхраняват във фирмата производител, тъй като за тях местната администрация в София също не е определила подходящи терени.

       „Благодаря от сърце на Община Плевен и прекрасните професионалисти и хора, които работят тук, за разбирането, съпричастността, за бързата и адекватна намеса да се организира поставянето на люлката. Те се съобразиха изцяло с желанието ни съоръжението да е на оживено място, да е леснодостъпно, както и да има безопасна ударопоглъщаща настилка”, каза още г-жа Йончева. Тя отправи и апел към посетителите на площадката специализираното съоръжение да бъде опазено здраво.  

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Почетният консул на Йордания ще…

петък, 21 февруари 2020
218

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АВТОБУСИ ЩЕ СЕ ДВИЖАТ…

четвъртък, 20 февруари 2020
293

Стотици плевенчани сведоха глави пред…

сряда, 19 февруари 2020
198

160 години от създаването си…

вторник, 18 февруари 2020
516