Кметът Спартански предупреди ВиК, че ще се налагат реални санкции за неизвършени от дружеството ремонти

2648

Кметът Спартански предупреди ВиК, че ще се налагат реални санкции за неизвършени от дружеството ремонти

       Кметът на Община Плевен Георг Спартански изпрати официално писмо до директора на ВиК – Плевен, инж. Митко Спасов, в което предупреждава ръководството на дружеството, че заради неизвършени в срок ремонти на инфраструктурата след аварии ще бъдат налагани санкции. Нормативно задължението е описано в Наредба № 32 на Общински съвет – Плевен, за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината.

       „Проявих толерантност, защото са държавна фирма и мислех, че ще бъдем добър пример за всички, ако си подадем ръка и работим заедно, че с добра дума ще накарам ВиК да си отстранява в срок щетите след стотиците аварийни ремонти. Оказа се, че не съм бил прав”, обясни решението си кметът. По официални данни за последните 12 месеца само в град Плевен са възникнали 487 аварии, след чието отстраняване ВиК трябва да възстанови общо 1 660 кв. м настилка, а сумата за гаранции, която трябва да се внесе, е 24 900 лв. Г-н Спартански допълни още, че според постановеното в Наредба № 32, Община Плевен трябва да бъде незабавно уведомявана при възникване на авария, че срокът за отстраняване на щетите от разкопаването е 10 дни, а за внасянето на гаранция от страна на държавното дружество – 3 дни. „Трябва взаимно разбиране и съдействие. Достатъчно дълго показахме разбиране и търпение, не мога да пренебрегна интересите на 100 хил. души. Затова накрая в писмото уведомявам, че ако лошите практики от страна на ВиК – Плевен, продължат, ще приложа разпоредбите на глава 6 – Административнонаказателна отговорност, от Наредба № 32. Същото се отнася и до ръководството на „Топлофикация - Плевен” ЕАД”, беше категоричен г-н Спартански. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
56

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
107

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
138

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
151