Кметът Спартански поздрави плевенски ученици за завоювано I място по шах

946

   Отборът на МГ „Гео Милев” по шах за 5-7 клас завоюва I място на финала на Ученическите игри на провелото се в Бургас Държавно първенство, в което се включиха 10 отбора от страната. Малките шахматисти спечелиха категорично отборно с 9 победи от 9 срещи. Те гостуваха на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен и показаха спечелената от тях купа.

   От отбора на Математическата гимназия един състезател е в 7 клас – Валентин Митев, един е в 6 клас – Ева Русева, останалите трима – Кристиян Милев, Кристиян Георгиев, Катрин Нинова, са петокласници. В индивидуалното класиране Валентин Митев и Ева Русева завоюваха II място. Водач и треньор на отбора е учителят Георги Чудомиров.

   „Радвам се за успехите на децата, те са постигнати с много труд. Талантът си е талант, грижите на родителите също са налице, но това са всеки ден часове наред тренировки, разучаване на партии, четене, учене и ако го няма трудът на тези малки шахматисти, няма да има резултати. Убеден съм, че каквото и да изберат като професионална реализация за себе си тези деца, ще бъдат успешни”, изрази увереност кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той пожела на децата и треньора здраве и нови успехи.

   Другият отбор по шах от МГ „Гео Милев” - 8-10 клас, който участва на държавни финали в Хасково от 8 до 10 юни, се класира на престижното III място с 6 победи,1 загуба и два равни мача. Отборът по лека атлетика - юноши 8-10 клас от СУ „П. Яворов” – Плевен, се класира на IV място като отстъпи с 0.5 точки на варненския отбор.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Напредва изпълнението на проекта за…

вторник, 16 октомври 2018
120

Община Плевен напомня на собственици…

понеделник, 15 октомври 2018
331

Рехабилитацията на улици се бави…

понеделник, 15 октомври 2018
167

Община Плевен ще кандидатства с…

понеделник, 15 октомври 2018
131