Кметът поздрави златната медалистка Ивет Горанова и националния отбор по тенис за момичета

629

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави носителката на златен медал по карате от Европейските игри в Минск Ивет Горанова. Състезателката на КБИ ”Петромакс” – Плевен,  участва в категория до 55 килограма  в дисциплина „кумите”. След тази победа тя има сериозни шансове за класиране на Олимпиадата в Токио през 2020 г. Кметът  подари на успешната ни съгражданка икона с лика на Св. Георги Победоносец – закрилник на Плевен, като й пожела той да я води към нови по-големи победи. Ивет Горанова два пъти е носител на приза „Спортист на годината” на Община Плевен – за 2017 и 2018 година, има бронзови медали от световно и европейско първенство по карате.

Георг Спартански поздрави и три млади състезателки от националния ни отбор по тенис на корт, които само преди дни спечелиха титлата в престижен турнир от календара на тенис Европа “Лампо троф” в Резато /Италия/. Това са плевенчанките Росица Денчева и Йоана Константинова и  Ивона Савекова от Пловдив.

Младите тенисистки ще представят страната ни и на предстоящото Европейско първенство за девойки до 12 години, което ще се проведе в Плевен от 25 до 28 юли 2019 г. под патронажа на кмета на кортовете в парк „Кайлъка”. В него ще вземат участие 8 отбора.

Убеден съм, че сестри Малееви и Григор Димитров имат достойна смяна във ваше лице, обърна се Георг Спартански към младите надежди. Той благодари на тях и треньора им Даниел Ангелов за усилията и амбициите да бъдат първи.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Отдадохме почит на загиналите за…

вторник, 10 декември 2019
507

„Синя зона” ще работи на…

понеделник, 09 декември 2019
325

Временно ще бъде ограничено движението…

петък, 06 декември 2019
271

Елха, предоставена от Посолството на…

петък, 06 декември 2019
414