Кметът посрещна първите родени бебета за 2019-а и родителите им

2225

Кметът посрещна първите родени бебета за 2019-а и родителите им

     Близначетата Радостин и Дара Савови, първите родени бебета за новата 2019-а година от Община Плевен, и родителите им Анита и Николай Савови бяха гости днес в кабинета на кмета на Общината Георг Спартански. Децата проплакаха на 01 януари в МБАЛ „Авис Медика”, пръв се е появил Радостин – в 17.07 часа, а минута по-късно - Дара.  

     Те са кротки, хранят се добре, обичат разходките на открито, а близките помагат много в отглеждането им, споделиха щастливите родители. Радостин е истински кавалер и отстъпва ред за хранене и къпане на сестричката си. Да са здрави, да радват семейството, да растат безгрижно и станат достойни граждани, пожела им кметът.

     По традиция, г-н Спартански връчи на майката и таткото еднократна финансова помощ от по 600 лв. за всяко дете, гласувана от Общински съвет – Плевен.

     Майката Анита Савова е на 32 години и е главен счетоводител в дирекция „Жандармерия” , а таткото Николай Савов - на 34, той е служител в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Имат сключен граждански брак, и двамата са с постоянен и настоящ адрес в гр. Плевен.

     Радостин и Дара са единствените до момента близначета, родени първи в началото на новата година в община Плевен. 

Свалете в PDF