Клетва да служат на народа положиха Георг Спартански, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства в общината

2337

Клетва да служат на народа положиха Георг Спартански, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства в общината

       Тържествено първо заседание проведе днес новоизбраният Общински съвет – Плевен. Общинските съветници, кметът на Община Плевен Георг Спартански и кметовете на кметства в общината се заклеха във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на общината и да работят за тяхното благоденствие. Областният управител Мирослав Петров връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица, на кмета Спартански.  

       „Декларирам, че както и досега, ще работя с всички групи и индивидуално представени съветници от политическите партии. Вратата ми ще бъде отворена за всички по всяко време, както е било и през изминалите четири години. Ще работя еднакво почетно, прозрачно и диалогично и с всички кметове, тъй като и те са излъчени по същия начин като мен и имат същите права и задължения. Вярвам, че в отговор на моята протегната ръка ще получа същото в името на по-доброто бъдеще на община Плевен”, се обърна към присъстващите г-н Спартански. Той изрази и вярата си, че резултатите от неговата и на екипа му работа ще покажат, че гражданите на Плевен заслужават уважение. Кметът призова да се загърбят политическите пристрастия и да се започне дейност в интерес на публичните очаквания на гражданите на Плевен.

       След тайно гласуване общинските съветници избраха за председател на Общинския съвет за втори мандат Мартин Митев.

       С традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат г-н Спартански в сградата на Община Плевен. Свещеници от плевенски храмове отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на цялата община. Пред общинските съветници, бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, служители в администрацията г-н Спартански заяви намерението си да продължи дейността по приоритетите си - почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория кметски мандат на г-н Спартански ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може Плевен да ускори развитието си.

Свалете в PDF