Каратистката Ивет Горанова стана Спортист на годината`2017

3215

Каратистката Ивет Горанова стана Спортист на годината`2017

   Церемония по връчването на традиционните награди „Спортист на годината`2017” на Община Плевен се проведе днес. Номинациите бяха направени от спортните клубове, а 11-членна комисия под председателството на Иван Кюлджийски – заместник-кмет „Младежки дейности,спорт, туризъм” на Община Плевен, реши кои ще заемат призовите места. За тази година бяха номинирани общо 67 състезатели в 12 вида спорт и 10 треньори в 5 вида спорт.

   На първо място със 101 точки „Спортист на годината`2017” на Община Плевен стана Ивет Горанова, карате, от КБИ „Петромакс”. След нея се нареждат: Димитър Пенчев – кик бокс, Иван Мечков – бокс, Александър Георгиев – бокс, Иван Димитров – таекуон-до, Иво Илиев – триатлон, Иво Илиев – борба, Полина Макаева – лека атлетика, Симонета Иванова – шах, Цветан Сирашки – борба.

   В категория „Млади таланти” тази година първото място е за Росица Денчева – тенис на корт, състезател на ТК „Плевен 90” с треньор Ангел Ангелов. На второ място е Радо Стойчев – плуване, състезател на ПК „Инвиктус” с треньор Кирил Бъчваров, а на трето – Христея Нинова – таекуон-до, състезател от СК „Атила” с треньор Даниел Цаков. 

   Треньор на 2017 год. стана наставникът на Ивет Горанова – Ангел Ленков Стефанов, който е и треньор на Националния отбор по карате, завоювал 13 златни медала от Национални първенства и купи.

   Състоянието на спортната ни база е един от най-големите проблеми пред нас, тя продължава да е катастрофална, но полагаме усилия според финансовите си възможности, да я поддържаме и да правим подобрения, каза в приветствието си към присъстващите на церемонията спортисти и треньори кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той отчете като положителна тенденция близо двойното увеличение в сравнение с преди 2 години на средствата от общинския бюджет, с които ще бъде подпомогната дейността на спортните клубове. Припомни също направените ремонти в зала „Спартак” и приключилата поръчка за избор на изпълнител на ремонтите в зала „Балканстрой”. Г-н Спартански подчерта, че без финансова подкрепа от правителството ръководството на Общината няма да се справи с втория етап на строеж на новата спортна зала, на реконструкцията на стадион „Спартак” и на помощното игрище над стадиона, тъй като там са нужни милиони. В тази връзка заедно с Председателя на Общински съвет – Плевен - Мартин Митев, ще поканят Министъра на спорта Красен Кралев още през януари догодина да посети града ни, да види залата по лека атлетика и да направи възможното за отпускане на средства за отопление на съоръжението.

   Община Плевен я има на спортната карта на България и най-ярко доказателство са успехите на младите ни таланти, които и през 2017-а завоюваха различни първенства и заслужиха уважение, каза още г-н Спартански. На всички той пожела да са здрави, да следват пътя си и да развиват таланта си, за да изпитват удовлетворение от постигнатите резултати. 

Свалете в PDF