Изтича срокът за плащане на първа вноска за няколко данъка

2448

Изтича срокът за плащане на първа вноска за няколко данъка

   Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня, че на 30 юни 2017 г. изтича срокът за заплащане на първа вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година. След тази дата върху неиздължените суми за първа вноска започва да се начислява законна лихва.

   Дължимите налози могат да бъдат заплатени в брой и чрез ПОС терминал в Дирекцията, както и по банков път по сметка на Община Плевен. Информация за сметките и кодовете за плащане може да се намери на адрес www.pleven.bg, секция "Местни данъци и такси". Работното време на касите е от 08.30 до 16.30 часа без прекъсване за обедна почивка.

  Вече е налице и нова възможност за плащане – по Интернет, като условието е наличието на дебитна или кредитна карта, издадена от българска банка. Плащането е без такси за лицата, които ползват услугата, и може да се извършва на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”/ „Проверка и плащане на данъци”. На същия адрес е достъпно и подробно ръководство за процедурата по плащане.

Свалете в PDF