Изложбата „Плевенски художници - 70 години творчески живот” триумфира на „Шипка” 6

148

         Изложбата „Плевенски художници – 70 години творчески живот” официално беше открита в емблематичната галерия на СБХ на „Шипка” 6. Организаторите от ХГ „Илия Бешков” – Плевен, подредиха в залите 120 творби от фонда на 115 автори от различни поколения по повод годишнината на Дружеството на плевенските художници. Представени са почти всички  жанрове – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика...

         В изложбата участват произведения на незабравимите Ангел Спасов, Христо Бояджиев, Никола Златев, Сидония Атанасова, Дило Дилов, акад. Светлин Русев, Тома Трифоновски, оставили едни от най-ярките творчески следи в художествения живот на Плевен и страната.

         Със съдействието на Община Плевен по повод 70-годишнината на плевенското Представителство на СБХ беше издаден и юбилеен каталог, представящ репродукции на 184 творби от 115 художници. Изложбата ще бъде показана и на плевенската публика в ХГ „Илия Бешков”. Откриването ще се състои на 3 ноември – Празника на Свети Пимен Зографски и Ден на българските художници.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Текущите ремонти в Плевен и…

понеделник, 23 октомври 2017
44

Първокласник започна плевенския препис на…

понеделник, 23 октомври 2017
55

С панихида и поднасяне на…

понеделник, 23 октомври 2017
44

Плевен стана част от инициативата…

понеделник, 23 октомври 2017
96