Изложба с рисунки на българчета, живеещи във Франция, подредиха в ХГ „Илия Бешков“

73

Изложба с рисунки на българчета, живеещи във Франция, подредиха в ХГ „Илия Бешков“

Пъстра изложба с рисунки на ученици от Българското неделно училище „Св. Кл. Охридски“ в Екс Ан Прованс, Франция, е представена в залите на ХГ „Илия Бешков“ - Плевен. Децата създават творбите си на своя Празник - 1 юни, в ателие Дез Ар, Сен Викторе, а темата е „Красива България“. По този начин те се включват в проекта „Музеят е муза“ на ХГ „Илия Бешков“, който се осъществява от техни плевенски връстници с музеен педагог Невелина Янакиева.

Идеята за рисунките и последващата изложба се осъществяват със съдействието на Красимира Ангелова - дъщеря на плевенския художник Любен Ангелов, която също живее във Франция. „За нас това творческо приключение беше много забавно и учениците ни рисуваха с огромно удоволствие! Благодарим още веднъж на организаторите от художествената галерия в Плевен“, написаха от Българското неделно училище „Св. Кл. Охридски“ в Екс Ан Прованс.

Изложбата с рисунки на българчета, живеещи във Франция, ще остане в Плевен до 10 август. Един от посетителите й тази седмица бе и кметът на Общината д-р Валентин Христов.

Заниманията под мотото „Музеят е муза“ под ръководството на художничката Невелина Янакиева се радват на голям интерес сред деца и младежи в Плевен. По време на срещите децата рисуват сред картините на известни художници, запознават се с творчеството на наши и чужди творци, съхранено в художествените галерии.

Свалете в PDF