Информация за обстановката в Плевен след падналия силен дъжд

442

Информация за обстановката в Плевен след падналия силен дъжд

На горещия телефон на Община Плевен 064/881- 323 за последния един час са постъпили десетки сигнали от граждани за проблеми в резултат на падналия проливен дъжд над Плевен след 18:00 часа днес. Сигналите са основно за паднали клони и изпочупени дървета в Плевен.

По-спешните за реагиране от тях:

  • Има паднала топола на ул. „Дойран“ №60 - на мястото е дежурен екип на общинската фирма „Паркстрой“, който отстранява дървото. Движението в района временно е спряно от полицията /приложена снимка/;
  • На ул. „Георги Кочев“ №59, до аптека „Хигия“ дърво е паднало върху МПС. Няма пострадали. Има паднали клони върху контактната мрежа;
  • Сигнали за паднали дървета върху МПС са постъпили и от ул. „Иван Вазов“ №59 и ул. „Марибор“;
  • На ул. „Рила“ №9 има паднало дърво върху електропреносната мрежа;
  • За локален проблем с електропреносната мрежа е съобщено и от гр. Славяново.

Всички сигнали, които постъпват, се предават веднага към съответните почистващи фирми по райони и към противопожарната служба. Информира се и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

Тролеите обслужват всички линии в Плевен. Няма проблеми с контактната мрежа, информира инж. Ангел Несторов, управител на общинския превозвач „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.

За 40 минути в Плевен са се излели 16 литра дъжд на квадратен метър. Най-интензивният валеж е бил между 18:25 и 19:10 ч., информират от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология в Плевен.

Свалете в PDF