И конфискация на каруци, влезли в рамките на града, предвиждат промени в наредба

5458

И конфискация на каруци, влезли в рамките на града, предвиждат промени в наредба

За подготвяни промени в Наредба № 3 на Общински съвет - Плевен, за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен информира кметът Георг Спартански по време на оперативното заседание днес. При разработването им са били използвани и предложения на кмета на с. Николаево Ваня Орозова, уточни той.

         Част от промените касаят засилването на мерките при преодоляване на наболелия проблем с ежедневното нарушаване на забраната за влизане на територията на града на каруци от съседните села. Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто,  да бъдат регистрирани в кметствата по места, като номерата им и името на селището да бъдат изписани с едър черен шрифт от двете страни. По този начин при установяване на нарушението те ще бъдат лесно идентифицирани. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установено нарушение. Такава практика съществува в много други общини, посочи кметът.

         За разрешаване на проблема с влизащите в рамките на града каруци ще се работи съвместно със служители на ОД на МВР, за което вече се постига договореност.

         Други промени в същата Наредба касаят не по-малко важен въпрос - режима на паркиране на територията на град Плевен, допълни Георг Спартански.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
131

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
151

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
219

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
189