Художникът Красимир Тодоров е носителят на наградата "Св. Пимен Зограф" за 2017 година

3471

Художникът Красимир Тодоров е носителят на наградата

   На тържествена церемония в ХГ „Илия Бешков” бе връчена Наградата "Св. Пимен Зограф" за 2017 година. С традиционната наградата на Община Плевен и Съюза на българските художници – Плевен, беше удостоен художникът Красимир Тодоров. Приза връчи заместник-кметът Милен Яков, в присъствието на творци и много почитатели на изкуството.

  "В последната една година разбрах, че хората са добри", каза художникът Красимир Тодоров при получаването на наградата  и честити празника на своите колеги и им пожела да са живи и здрави и да се срещнат отново на 100-годишния юбилей на плевенското дружество.

    След връчването на приза бе  открит традиционният Есенен салон на художниците в Плевен,  тази година представен от  юбилейната изложба "Плевенски художници - 70 години творчески живот". В залите на ХГ "Илия Бешков" са показани шедьоври, създадени през годините от плевенската група на художниците. Представени са 116 автори с 226 творби – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика. Сред тях  са имената на Ангел Спасов, Христо Бояджиев, Сидония Атанасова, Дило Дилов, Тома Трифоновски, акад. Светлин Русев, проф. Кирил Мескин и други. Експозицията  ще остане открита до края на годината.

   За годишнината на плевенското дружество на художниците със съдействието на Община Плевен беше издаден луксозен каталог.

Свалете в PDF