Хинко Хинков представя изложба „Стари и забравени“ в Къщата на художниците

255

Хинко Хинков представя изложба „Стари и забравени“ в Къщата на художниците

       Нова изложба живопис под наслов „Стари и забравени“ откри на 21 май майсторът на четката Хинко Хинков. Представянето на експозицията се случва в навечерието на рождения ден на художника. От името на Община Плевен откриване на изложбата уважиха заместник-кметът Елина Димитрова и представители на отдел „Култура и туризъм“.

       Приятелите на автора и ценители на специфичния му и разпознаваем стил могат да се насладят на вернисажа в Арт Център 2 - Къща на художниците в Плевен, на ул. „Д. Константинов“ № 17. В експозицията са представени портрети, пейзажи и етюди от Хинко Хинков, рисувани през 70-те и 80-те години на XX-и век.

       Плевенчани и гостите на града, ценители на изящното изкуство, имат възможност да разгледат изложбата до 11 юни 2024 г.

       Хинко Хинков е роден на 24 май 1952 г. в гр. Плевен. Работи в сферата на живописта. От 1978 г. участва редовно в общи регионални и национални изложби, член е на Съюза на българските художници. Художникът има реализирани над 20 самостоятелни изложби и участия в множество пленери. Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, галериите в Плевен, Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и в частни колекции в страната и чужбина. Хинко Хинков живее и работи в Плевен.

Свалете в PDF