Гражданите да използват електронни административни услуги, препоръчва Националният оперативен щаб за коронавируса

2548

Гражданите да използват електронни административни услуги, препоръчва Националният оперативен щаб за коронавируса

       След проведена работна среща при Секретаря на Община Плевен и запознаване с изпратените от Вицепремиера Томислав Дончев препоръки на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 в административните структури на страната Община Плевен напомня за предоставената от ръководството на Общината възможност за заявяване по електронен път на 38 административни услуги и телефони за информация по административното обслужване.  

       Телефоните са публикувани в раздел „Административни услуги” на сайта на Община Плевен: https://www.pleven.bg/bg/administrativni-uslugi . Предлаганите електронни административни услуги са обявени в раздел „Онлайн услуги”, секция „E-услуги” / https://www.pleven.bg/bg/e-uslugi-s-elektronen-podpis / с функционална възможност за препращане към всяка една услуга към Единен портал за достъп до електронни административни услуги на Държавната агенция за електронно управление.

       Работното време с граждани на звената за административно обслужване (Център за административно обслужване, Гражданска регистрация и обредни дейности, Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”) е до 16.30 часа поради дезинфекция на помещенията. През деня заради дезинфекция ще има прекъсвания - от 12.30 до 12.45 часа в Гражданска регистрация и обредни дейности; от 13.00 до 13.15 часа в Центъра за административно обслужване; от 13.00 до 14.00 часа в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”.

       Осигурени са дозатори с дезинфектантен гел на входовете в тези центрове за задължително третиране на ръцете от посетителите при влизане в салоните за обслужване, както и задължително измерване на температурата с дистанционен метод.

       Няма да се допускат посетители с видими белези на заболяване (кихане, кашляне, секрети от очите и носа, висока температура).

       С цел ограничаване разпространението на COVID-19 призоваваме гражданите да се възползват от възможността на отдалечения достъп до администрацията. 

Свалете в PDF