Георг Спартански връчи плакети на плевенските олимпийци Невяна Владинова и Тихомир Иванов и на треньора Георги Гетов

5364

Георг Спартански връчи плакети на плевенските олимпийци Невяна Владинова и Тихомир Иванов и на треньора Георги Гетов

   Плевенските представители на Олимпиадата в Рио де Жанейро – гимнастичката Невяна Владинова, лекоатлетът Тихомир Иванов и треньорът му Георги Гетов, бяха посрещнати с цветя в Заседателната зала на Община Плевен от кмета Георг Спартански. Той изрази радостта си от успехите на младите състезатели, част от световния елит в художествената гимнастика и скока на височина, и благодари от името на всички плевенчани за фантастичното им представяне – съответно 7 и 10 място на олимпиадата в Рио.

   Георг Спартански не скри, че спортната база е един от големите въпроси, които Плевен трябва да реши, за да запази спортните таланти и треньорите, които има. „Това, което имаме, е едно безценно богатство и трябва да направим така, че то да се реализира в пълен обем. Плевен има 1000 проблема, но най-тежък е проблемът в областта на спорта. Имаме рухнала, катастрофирала спортна зала, два стадиона, които – ако ги събереш, не става и един, лекоатлетическа писта, на която аз още съм тичал по тартана на големия стадион, сгур – игрище, което до този момент си остава само проект”, каза кметът. По думите му, в лошо състояние е държавната зала по лека атлетика, където Тихомир Иванов е започнал спортния си път, както и залата по баскетбол. Община Плевен планира частични ремонти със средства от бюджета си, но основната част от решаването на проблема е в ръцете на държавата, от която се очаква финансиране.

   Невяна Владинова и Тихомир Иванов разказаха пред присъстващите техни близки и приятели, пред медиите и ръководството на администрацията за изпитанията на олимпиадата.

   Двамата изявени състезатели и треньорът Георги Гетов бяха наградени с плакети на кмета. Предстои връчване и на паричните премии, гласувани им от Общинския съвет.

Свалете в PDF