Георг Спартански се запозна с новите инвестиции в „Димитров” ООД

3333

Георг Спартански се запозна с новите инвестиции в „Димитров” ООД

         По покана на Магдален Димитров - президент на „Димитров”ООД и Почетен гражданин на Плевен, кметът Георг Спартански посети днес шивашкото предприятие, което е сред най-големите и модерни в страната.

         Бизнесменът подробно запозна кмета с новите мащабни инвестиции в производствената база, социалната и спортна инфраструктура, които възнамерява да реализира на територията на своята фирма.

         Магдален Димитров е най-големият вложител в Община Плевен.  Дейността на неговата фабрика датира от 1991 г., през 2006 год. е открита изцяло нова база на стойност 10 млн. лева, а през 2015 год. на територията й започва строителството на мега фабрика за шивашки услуги за общо 25 млн. лева, която ще отговаря на всички европейски стандарти. За реализацията на проекта ще бъдат привлечени и допълнителни средства от европейските фондове. Модерният комплекс ще носи името „Десизо – Мони М3“ и ще се разпростира на земна площ от 27 хил. кв. м. Той включва нови три сгради, ще бъдат разкрити още 760 работни места към съществуващите 1500. За комфорта на служителите ще бъдат изградени фитнес зала, ресторант, вътрешен басейн, футболно игрище и социален център.

         От своя страна Георг Спартански заяви подкрепата си за мащабния инвестиционен проект и готовността на Община Плевен да съдейства за успешното му осъществяване.  

Свалете в PDF