Георг Спартански продължава към финала на националния конкурс „Кмет на годината”

3705

Георг Спартански продължава към финала на националния конкурс „Кмет на годината”

   Кметът на Община Плевен Георг Спартански продължава напред към големия финал на петия национален конкурс „Кмет на годината”, който се организира онлайн от платформата kmetnagodinata.bg. В първия етап хората гласуваха до 12 октомври 2017 г. за всички 265 кметове в 10 категории. В категорията „Кмет на годината” битката тръгна много оспорвано, допълват организаторите. В онлайн допитването в раздела за големи общини /с население над 50 000 души/ във втория етап на конкурса преминават кметовете на Плевен Георг Спартански, на Враца - Калин Каменов, на Велико Търново - Даниел Панов, на Казанлък - Галина Стоянова, и на Пловдив - инж. Иван Тотев. 

   Вторият етап на гласуването започва днес. В 9 от категориите остават по 15 общини, получили най-много гласове. Те са разделени, както следва: 5 малки, 5 средни и 5 големи общини. В 10-ата категорията – „Кмет на гражданите”, може да се гласува за всички 265 общини до крайната дата на конкурса – 25 октомври 2017 г.

   Победителите, събрали най-голяма подкрепа, ще бъдат отличени на официалната церемония „Кмет на годината 2017” на 27 октомври, петък, от 13.00 ч. Тя ще бъде излъчена по БНТ1 в същия ден от 23.15 ч.

Свалете в PDF