Георг Спартански: Най-голямата гордост на днешния Плевен несъмнено е медицината

709

Церемония по откриване на XV Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари се състоя днес в Телекомуникационния център при Медицински университет – Плевен. Събитието се организира от 2002 год. в стремежа да осигурят възможности за предоставяне на оригинални изследвания, обмяна на клиничен опит и споделяне на новостите в основните области на съвременната медицина.

         С мотото тази година – „Scienie: Uploading…” - се акцентира върху най-новите постижения в областта на медицината като повод за дискусия относно иновациите в медицинската практика, образованието и научните изследвания.

         Участниците бяха приветствани от Ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов. Студентите и младите лекари приветства и кметът на Община Плевен Георг Спартански. Плевен има много поводи за гордост – богатата история, културните традиции, красивата природа, но без съмнение гордостта на днешния Плевен е медицината. Нейното развитие, модерните болници, оборудване и потенциалът на медиците се превърнаха в емблема на града. Не на последно място – висок престиж му носи и доказаното качество на обучение в Медицинския университет, привличащо все повече студенти от цял свят, каза Георг Спартански. Той подчерта, че високо оценява форума като поле за изява на младите хора, за обсъждане на най-нови постижения и за нови приятелства.

         По време на церемонията проф. д-р Славчо Томов връчи Почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Медицински университет – Плевен, на проф. д-р Кипрос Николаидес, специалист по фетална медицина от Кингс Колидж, Лондон, Обединено кралство.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Продукция на Община Плевен получи…

петък, 20 април 2018
139

Новият генерален консул на Руската…

четвъртък, 19 април 2018
138

Кметът Спартански кани на среща…

четвъртък, 19 април 2018
146

Местни данъци и такси могат…

вторник, 17 април 2018
217