Георг Спартански към младите лекари: Невъзможното днес, утре ще е реалност, следвайте мечтите си!

284

      Тържествена промоция на младите лекари от 39-ия пореден випуск на Факултет „Медицина” при Медицински университет – Плевен, се състоя днес. След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Руската Федерация, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници – 27.

       В приветствието си, съпроводено с демонстрация на последните върхови технологични постижения в света, ректорът проф. д-р Славчо Томов изрази убеденост, че няма да е далеч денят, в който възпитаници на плевенската Алма Матер ще лекуват дори на Марс, стига да  вярват в себе си и да следват звездите.

     Кметът на Община Плевен Георг Спартански, който беше официален гост на събитието, подчерта в обръщението си, че Медицинският университет е гордост за Плевен. Показател за високото ниво на обучение е все по-нарастващият брой чуждестранни студенти от всички краища на света, избрали да учат тук. В продължение на словото на проф. Славчо Томов той насърчи младите лекари с думите „Невъзможното днес, ще е реалност утре, следвайте мечтите си!”.

     Дипломантите бяха поздравени и от първенеца на випуска с успех отличен 5.95 д-р Ива Георгиева Симеонова от град Плевен.

     Академично слово за младите лекари произнесе Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев. Той е ръководител на Катедра „Предклинични и клинични науки” към Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов” във Варна. Президент е на Интернационалната медицинска асоциация в България (ИМАБ) и е генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак. Проф. Методиев обяви и две пълни стипендии за специализация в Израел за най-добрите лекари от випуска, които ще бъдат определени по специални критерии от Академичното ръководство.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

На две места в Плевен…

понеделник, 18 февруари 2019
247

Постоянната комисия по култура ще…

петък, 15 февруари 2019
498

Започва кампанията за заплащане на…

петък, 15 февруари 2019
201

Много приятели посрещна за празника…

четвъртък, 14 февруари 2019
197