Георг Спартански: Амбициран съм „Кайлъка” отново да стане приятно място

3507

Георг Спартански: Амбициран съм „Кайлъка” отново да стане приятно място

       Само дни след като Община Плевен отново стана стопанин на централната част от парк „Кайлъка”, работници на „Паркстрой” вече активно работят за нейното почистване и облагородяване. Днес кметът Георг Спартански лично се убеди в напредването на дейностите. Видими са резултатите от първата уборка на  тревните площи и кошчетата за смет, при която са събрани и извозени над 70 чувала с различни отпадъци, по информация на управителя на „Паркстрой” Дамянка Владимирова. През зимния сезон уборки ще се извършват всеки петък и понеделник.

         В момента се работи по прочистване на подрасти и премахване на сухи и паднали клони  от лявата страна на централния вход в парка.  За по-малко от седмица работниците на общинското дружество са премахнали ненужните израстъци от Моста до ресторант „Пещерата”. Успоредно с това се извършват и курсове за извозване на клоните и изрязаните храсти до Регионалното депо за отпадъци, констатира кметът.

         Предстои прочистване на храстовата растителност и от дясната страна на входа, със затопляне на времето ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки и осветление, на пейките, масите и перголите. За по-голяма безопасност ще бъдат поставени и над 70 допълнителни пътни знаци по шосето за автомобили в защитената местност.

          И в делничния ден мнозина плевенчани се разхождаха или спортуваха в парка. Надеждата на кмета Георг Спартански е резултатите от дейностите по почистване и освежаване на най-оживената част от „Кайлъка” да провокират във всички посетители отговорно отношение към опазване на чистотата, природата и целостта на изградените съоръжения.

Свалете в PDF