Допълнителни над 100 контейнера за смет разпределя Община Плевен за селата

286

Допълнителни над 100 контейнера за смет разпределя Община Плевен за селата

Допълнителни 136 индивидуални контейнера за смет и 7 големи за битови отпадъци потеглят към селата в община Плевен. Допълнителният брой е осигурен по инициатива на кмета д-р Валентин Христов със съдействието на народния представител Пламен Тачев.

В началото на месец май в община Плевен постъпиха искания от кметовете на селата Гривица, Николаево, Опанец, Тученица, Търнене, Ясен и град Славяново за осигуряване на допълнителни съдове за отпадъци по места – проблем, пренебрегван от години. Исканията са придвижени веднага и в рамките на седмица въпросът е решен – новите съдове вече са на склад и в следващите дни ще бъдат доставени по места.

„Подобряването на средата за живот и решаването на проблемите в малките населени места са сред основните ми приоритети като кмет на Община Плевен. Стартирахме кампания „Сигурност по селата“, разширяваме и видеонаблюдението по места, сега успяхме да осигурим и допълнителни съдове за смет. Удовлетворен съм, че успяхме да намерим бързо решение на тези проблеми на хората. За някои те могат да изглеждат незначителни, но не и за жителите на селата. Тяхното спокойствие е най-важно, затова, както вече съм имал възможност да споделя – няма да пестим усилия в тази посока“, каза д-р Христов.

Свалете в PDF