Днес тържествено бе открита новата академична година в Медицински университет – Плевен

3639

Днес тържествено бе открита новата академична година в Медицински университет – Плевен

Днес тържествено бе открита новата академична година в Медицински университет – Плевен. Церемонията се състоя в зала „Магнум” във Втора клинична база. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, областният управител Ралица Добрева, почетният ректор на МУ - Плевен проф. Григор Горчев, представители на институции,  преподаватели и родители.

Обръщение към студентите и преподавателите по повод откриването на новата академична година отправиха г-жа Цецка Цачева и ректорът на МУ - Плевен проф. д-р Славчо Томов. Поздравителни адреси бяха получени от Община Плевен, Областна администрация и РЗИ - Плевен.

  „ Горди  сме, че толкова млади хора ще поемат по пътя на образованието в Медицински университет - Плевен. Убедени сме, че знанията, които ще получат  и енергията им ще бъдат полезни за изпълнение на една от най-значимите каузи -  съхраняването на здравето и живота. На добър час!”, се казва в поздравителния адрес от Община Плевен.

Новоприетите медици и магистър-фармацевти в плевенската Алма Матер по държавна поръчка са общо 136, в това число са записани и 16 чуждестранни граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония. Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности, е 202, на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж. Те бяха посрещнати тържествено в зала „Магнум”, като всеки един от тях получи свитък с химна на академичната общност Gaudeamus.

 

Свалете в PDF