Днес: Насрочени са консултации за определяне състав на подвижни СИК в община Плевен

192

Днес: Насрочени са консултации за определяне състав на подвижни СИК в община Плевен

Със заповед на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов са насрочени консултации за определяне състав на подвижни секционни избирателни комисии /ПСИК/ на територията на общината.

Консултациите ще започнат в 12.00 ч. днес /27 май 2024 г./ в Заседателната зала на Община Плевен, на третия етаж на административната сграда на пл. „Възраждане” №2, гр. Плевен.

         В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции. Консултациите се провеждат не по-късно от 27.05.2024 г.

         При консултациите партиите и коалициите следва да представят документите съгласно чл.91, ал.4 от Изборния кодекс и Решение №3130-ЕП/НС от 23.04.2024 г. на ЦИК, а именно:

1. писмено предложение за състав на ПСИК, което съдържа:

- наименованието на партията или коалицията, която прави предложението;

- имената и ЕГН на предложените лица;

- длъжността в комисията, за която се предлагат;

- образование, специалност;

- телефон за връзка с предложеното за член на ПСИК лице.

2. заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 09.04.2024 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията;

3. когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/ коалицията, или заверено копие от такова пълномощно;

4. списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на ПСИК, когато правомощията на член на ПСИК се прекратят предсрочно или когато член на ПСИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК. Списъкът трябва да съдържа данните, посочени в т.1.

Представените документи остават като неразделна част от протокола на консултациите и се изпращат с предложението на кмета на Общината до Районна избирателна комисия – Плевен.

Поканата за насрочване на консултации за определяне състав на ПСИК е публично оповестена на интернет страницата на Община Плевен, в категория „Дейности“, меню „Избори“, подменю  „Избори за Европейски парламент и Народно събрание на 09.06.2024 г.“.

 

Свалете в PDF